Llibre d’estil

Noms propis

Davant de topònims catalans i topònims estrangers adaptats apostrofem d’acord amb la norma general d’apostrofació i, quan cal, fem la contracció.

l’Espunyola, l’Anoia, l’Alt Camp, cingles de l’Avenc, l’Havana; del Caire, del Masnou

Davant de topònims no adaptats, l’article, si hi va, l’escrivim amb majúscula i no fem la contracció.

el desert d’El Álamo, El Salvador, originari d’El Puerto de Santa María

Davant d’organismes, entitats i empreses que inclouen un article en la seva denominació (per tant, l’article s’escriu amb la inicial amb majúscula), no fem la contracció amb la preposició de.

un article d’El Temps, els promotors d’Els Quatre Gats, la directora de l’Ara

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació