Llibre d’estil

Ordenació alfabètica

En els nostres textos i documents, a vegades necessitem ordenar llistes de paraules o grups de mots. Poden ser els crèdits d’una exposició, els ponents d’unes jornades, l’índex analític d’una publicació, les referències bibliogràfiques d’un llibre o els ajuntaments que col·laboren en un programa.

Tot i que hi pot haver més d’un criteri a l’hora d’ordenar aquests elements, normalment fem servir l’ordenació alfabètica, que classifica els elements d’acord amb el nostre alfabet.

Si l’ordenació de mots solts a penes té dificultats, l’ordenació dels grups de mots presenta una casuística àmplia i complexa que ens fa dubtar molts cops. Per a aquests darrers, hi ha dos models d’ordenació alfabètica (contínua o lletra per lletra i discontínua o mot per mot), i ens cal adoptar un criteri o l’altre.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació