Llibre d’estil

Majúscules i minúscules

Escrivim la lletra inicial d’un mot amb majúscula o amb minúscula per dos motius: per la posició que el mot ocupa en el text (funció demarcativa) o bé per la mateixa naturalesa del mot (funció distintiva).

En el primer cas, l’ús de la majúscula no presenta gaires problemes. En el segon, hem de saber distingir entre nom comú i nom propi per a poder aplicar la norma segons la qual la lletra inicial dels noms propis o dels noms comuns que fan el paper de propis s’escriu amb majúscula.

 • el Consell Comarcal del Bages
  les competències dels consells comarcals
  un consell de savis
  una carretera comarcal
   
 • l’Ajuntament de Sabadell
  els ajuntaments del Vallès Occidental
  les finances dels ajuntaments

Bages i Sabadell són noms propis; els noms comuns consell i ajuntament i l’adjectiu comarcal formen part d’una designació referida a una identitat única i singular: Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Sabadell.

Recordem que les majúscules s’han d’accentuar segons les regles d’accentuació, exactament igual que les minúscules; i això és també preceptiu per a la llengua castellana.

 • ACCÉS D’EMERGÈNCIA
  Ajuntament d’Òdena

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació