Normativa sobre llengua catalana

El català és la llengua que s’ha d’emprar normalment i de manera general a la Generalitat de Catalunya, a les diputacions, als consells comarcals, als ajuntaments i a totes les entitats locals, tant en les comunicacions internes com en la relació amb les persones físiques i jurídiques residents en l’àmbit lingüístic del català. Aquest principi també és aplicable a les institucions i a les empreses que en depenen, i, en general, a qualsevol altra corporació pública. Els ciutadans tenen dret a rebre les comunicacions i notificacions en castellà si així ho demanen.

El marc jurídic actual de la llengua catalana ve determinat per la Constitució espanyola del 1978 i per l’Estatut d’autonomia de Catalunya del 2006. La norma que desplega aquest marc jurídic és la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística. 

A banda d’aquests preceptes normatius hi ha altres textos legislatius específics que també es pronuncien sobre l’ús de la llengua catalana en l’àmbit de l’Administració. 
 

 

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació