Llibre d’estil

Les preposicions ‘cap’ i ‘cap a’

Davant d’adverbis de lloc (aquí, allà, ençà, enllà) i davant de demostratius (aquest, aqueix, aquell) utilitzem la preposició cap per a indicar ‘direcció a’.

 • Veniu cap aquí.
  Caminen cap aquell turó.

També amb preposicions i adverbis de relació espacial: amunt, avall, endavant, endarrere, etc.

Seu bé i mira cap endavant.

En els altres casos utilitzem la locució prepositiva cap a.

 • Cap a la dreta o cap a l’esquerra?
  L’empresa camina cap a l’èxit.

La mateixa locució indica proximitat en el temps.

Arribaran cap al migdia.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació