Llibre d’estil

El verb

En totes les formes verbals optem per les variants que el DIEC considera principals: cabre, caldre, doldre, tenir, valer, venir, treure (i tots els seus derivats), etc., en comptes de caber, caler, doler, tindre, valdre, vindre, traure, etcètera.

Preferim el verb ser en aquesta forma, tot i que el diccionari normatiu la considera secundària de ésser. Reservem la forma ésser per al substantiu: l’ésser humà, els éssers vius.

En el participi i el gerundi del verb ser o ésser adoptem les formes principals previstes per la normativa: estat i essent. I és que la forma sent coincideix amb el present d’indicatiu del verb sentir, que en certs casos pot induir a equívoc.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació