Llibre d’estil

Documentació oficial i normativa

Atesa l’oficialitat del català i del castellà, la documentació oficial i les disposicions normatives s’han de traduir sempre.

En català

En castellà

Llei orgànica 6/1985, de l’1 de juliol, del poder judicial

Ley Orgánica 6/1985, de 1 de julio, del Poder Judicial

Llei 27/2013, del 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local

Ley 27/2013, de 27 de diciembre, de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local

Si el text legal correspon a adscripcions orgàniques diferents, hi podem afegir la referència a l’Administració que emet el text a fi d’evitar ambigüitats.

  • D’acord amb la Llei d’horaris comercials de l’Estat i la Llei d’horaris comercials de Catalunya […]
    De acuerdo con la Ley de Horarios Comerciales del Estado y la Ley de Horarios Comerciales de Cataluña […]

Si hem de citar fragments de textos legals de l’Administració de l’Estat, hem de fer servir la versió catalana publicada pel Boletín Oficial del Estado.

Si no n’hi ha, és recomanable fer una traducció tan literal com sigui possible.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació