Llibre d’estil

Parts o capítols de monografies

Respecte a la citació de les parts o capítols d’una monografia, cal tenir en compte si són físicament independents (per exemple, volums) o no.

Cognom, Nom. «Títol de la part de la monografia». A: Cognom, Nom. Títol de la monografia. Núm. d’edició. Lloc d’edició: Editorial, any. (Col·lecció; número), número de la pàgina inicial-número de la pàgina final.

Si no són físicament independents, se’n cita l’autor o el responsable principal (cognom en versaletes i nom en rodona) i el títol de la part entre cometes, seguit de la preposició a amb majúscula i dos punts (A:) i les dades bibliogràfiques de l’obra completa. Si els autors són els mateixos, s’ometen la segona vegada. Al final de la citació bibliogràfica, cal indicar la primera i la darrera pàgina del capítol, secció, etc., dins de l’obra completa, precedit per una coma i l’abreviatura p. (‘pàgines’).

Altés, Núria; Pejó, Xavier. «El procés de redacció». A: Manual de redacció administrativa. Vic: Eumo editorial, 2001, p. 11-98.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació