Llibre d’estil

Parts de publicacions en sèrie

Per a fer la referència bibliogràfica d’un article que forma part d’un número concret d’una revista, es dona el nom i cognoms de l’autor i el títol de l’article, seguit del títol de la revista, el número, el mes i l’any entre parèntesis, i la primera i la darrera pàgina de l’article, separades amb un guionet.

Cognom, Nom. «Títol de l’article». Títol (Lloc de publicació: Editorial), època, volum, número (dia mes any), números de les pàgines inicial i final.

Masanés, Cristina; Strubell, Toni. «Isabel Cinc Hores: La primera sindicalista catalana». Sàpiens, núm. 148 (octubre 2014), p. 34-36.

Per a fer la referència bibliogràfica d’un article aparegut en un diari o d’una norma legal en un butlletí oficial, cal fer constar la data completa de publicació (dia mes any) de l’article en xifres aràbigues i la paginació.

  • Ortega, Rudolf. «Les frases desfetes». El País (26 octubre 2014), p. 45.
  • Generalitat de Catalunya. «Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística». Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, núm. 2553 (9 gener 1998), p. 291-297.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació