Llibre d’estil

Llistes bibliogràfiques

Les llistes bibliogràfiques han de ser coherents, clares i completes. La Diputació de Barcelona pren com a model les normes de l’Institut d’Estudis Catalans, que segueixen les Regles angloamericanes de catalogació, i els criteris que la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya proposa a l’opuscle Citació bibliogràfica, que segueix al seu torn la norma ISO 690:2010, marc internacional per a la redacció de referències i citacions bibliogràfiques de fonts impreses i electròniques.

La llengua de redacció de les referències bibliogràfiques és el català. Així doncs, els llocs d’edició, les abreviatures del número d’edició, de fascicle, etc., els escrivim en la forma catalana. Per exemple: Saragossa i no Zaragoza, Nova York i no New York, 2a i no 2.ª

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació