Llibre d’estil

Pautes per a elaborar textos adequats

En aquest apartat presentem els recursos que té la llengua a l’hora de referir-nos a: 

  • una persona concreta coneguda o un grup de persones del mateix sexe,
  • una persona concreta desconeguda, home o dona,  
  • un grup heterogeni d’homes i dones.

De tots els recursos possibles, hem de trobar el més adequat per a cada cas, tenint en compte la llargada i el tipus de document, l’emissor, el destinatari i la intenció.

Si els apliquem sistemàticament i d’una manera mecànica, podem caure en expressions artificioses, allunyades d’un estil directe i clar, i en ambigüitats semàntiques que poden dificultar la comprensibilitat. Per això insistim en els límits que els afecten.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació