Llibre d’estil

En una citació textual

Si la citació constitueix una oració completa, la iniciem amb majúscula i l’acabem amb un punt abans de les cometes de tancament.

«Soc català. Catalunya va tenir el primer parlament democràtic molt abans que Anglaterra. I fou al meu país on van existir les primeres nacions unides. En aquell temps —segle onzè— van reunir-se a Toluges —avui França— per parlar de la pau, perquè els catalans d’aquell temps ja estaven en contra de la guerra.» (Pau Casals a l’ONU, 24 d’octubre de 1971.)

Si la citació és un element de l’oració, la iniciem amb minúscula i no hi ha d’haver punt abans de les cometes de tancament.

Durant l’acte un assistent va assenyalar que «era necessària una revisió de la política de subvencions».

En aquest cas, el fragment transcrit és el complement directe de l’oració un assistent va assenyalar […].

(Vegeu també l’apartat «Les cometes».)

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació