Llibre d’estil

YouTube

Contingut

YouTube és una plataforma social que permet mirar vídeos, pujar-los i compartir-los. La Diputació de Barcelona hi publica audiovisuals divulgatius, informatius i didàctics de productes, serveis o campanyes de comunicació, els quals s’ordenen per llistes de reproducció (on s’agrupen per temes). També té diversos canals temàtics: Xarxa de Parcs Naturals, Xarxa de Biblioteques Municipals, etc. A l’hora de pujar continguts en aquesta plataforma cal tenir en compte que el títol ha de ser tan explicatiu com sigui possible; que la descripció ha de ser precisa i ha de donar el màxim d’informació (qui hi apareix, data d’enregistrament, si forma part d’una sèrie, etc.), i que les etiquetes (paraules clau) han de ser rellevants per tal de millorar els resultats de cerca.

Llengua

Com a Facebook, fem servir la llengua catalana, però si responem a un usuari concret, podem fer servir la mateixa llengua que aquest ha utilitzat. En el cas de vídeos promocionals (turisme, parcs naturals, etc.), també podem fer servir altres llengües.

Tractament personal

Per a l’emissor fem servir la primera persona del plural (nosaltres) o un tractament impersonal:

  • Per a la Diputació de Barcelona l’economia és molt més que les grans dades macroeconòmiques, i molt més també que els grans fluxos monetaris o els mercats globals. Per això treballem amb la idea que l’àmbit local també és fonamental en l’economia.
    En el camp del benestar social es dona suport a l’atenció a la gent gran i a les persones amb discapacitats.

Per al receptor fem servir principalment la segona persona del plural (vosaltres), tot i que en casos concrets també podem fer servir la segona persona del singular (tu):

  • A través d’aquest vídeo podeu conèixer el funcionament del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH). Aquest servei s’adreça a les persones que no poden fer front al pagament de la hipoteca o que preveuen que no ho podran fer.

Recursos tipogràfics

Són els mateixos que a Twitter i a Facebook: cometes simples en aquells casos en què faríem servir cursiva, negreta o versaleta.

  • Presentació del llibre ‘Mapa de serveis i indicadors d’habitatge de la província de Barcelona’.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació