Llibre d’estil

Facebook

Contingut

Aquesta xarxa comparteix informació, fotografies, vídeos i enllaços entre usuaris que es coneixen. A més, els usuaris poden participar en les comunitats que els interessin. Facebook també ofereix la possibilitat d’enviar missatges privats tant als contactes com a les persones que no es coneixen però que són a Facebook, i de crear esdeveniments per a animar o convidar a la participació en algun acte.

A Facebook es visibilitzen informacions de fonts pròpies, sempre pensant que qui ho llegeix és el ciutadà: activitats, notícies, publicació de nous vídeos, fotografies, presentacions, novetats del web, publicacions… Per tant, no hi tenen cabuda actes o agendes polítiques o discursos amb contingut polític. L’activitat dels diputats només es pot incloure si l’exerceixen en representació de la Presidència.

Llengua

La llengua que fem servir a Facebook és la catalana. Si responem preguntes d’un usuari concret, podem fer servir la mateixa llengua amb què se’ns ha adreçat.

Tractament personal

Per a l’emissor fem servir la primera persona del plural (nosaltres) o un tracte impersonal.

 • Donem accés a la cultura amb nou bibliobusos i la Xarxa de Biblioteques Públiques. Ho vols veure? http://youtu.be/Mo2wrAL6np4 #DipuBcnDeLesPersones
 • Ahir es va retre l’homenatge institucional a l’obra de la Mancomunitat de Catalunya, amb motiu dels cent anys de la seva proclamació. El seu llegat encara perdura, tant políticament com en infraestructures i serveis.

Per al receptor podem fer servir indistintament la segona persona del singular (tu) o la segona personal del plural (vosaltres), segons el context i el caràcter que vulguem donar al nostre missatge.

 • Busques feina? N’ofereixes? Tenim un web on pots accedir a les ofertes de treball dels més de 150 serveis locals d’ocupació de la província de Barcelona. Presenta-hi la teva candidatura en línia i fes-ne el seguiment. I si tens una empresa i llocs de treball vacants, et dirigim al Servei Local d’Ocupació més pròxim perquè t’assessorin i t’ajudin a trobar el millor candidat. http://www.diba.cat/slo
 • Llegir no és car. A la Llibreria de la Diputació de Barcelona (av. Diagonal, 393) podeu adquirir més de mig centenar de llibres a 1 euro! http://www1.diba.cat/llibreria/Destacats.asp?ID=369&Opener=Libreria#.U3r7hNJ_ vTr

Recursos tipogràfics

Com a Twitter, a Facebook fem servir les cometes simples en els casos en què caldria utilitzar la cursiva, la negreta o la versaleta.

 • La Diputació de Barcelona va publicar la revista ‘San Jorge’ del 1951 al 1977, un període marcat per la dictadura. El nostre Arxiu Històric n’ha digitalitzat els 102 exemplars i els publica a través del seu web per tal de poder rellegir un període de la vida institucional i política del segle passat.
 • Els escriptors María Dueñas i Albert Sánchez Piñol semblen invencibles. Sabíeu que ‘Victus’ encapçala la llista de les novel·les més prestades a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona durant el primer trimestre d’aquest any i que ‘El tiempo entre costuras’ i ‘Misión Olvido’ de l’escriptora de Puertollano ocupen la segona i tercera posició?

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació