Llibre d’estil

Introducció

Internet i les xarxes socials complementen els canals de comunicació que té l’Administració amb la ciutadania. D’una banda, proporcionen informació i respostes immediates als usuaris que també poden servir a d’altres; de l’altra, els redirigeixen cap als recursos adequats per tal que puguin ampliar la informació i, finalment, faciliten la creació de xarxes d’usuaris que produeixen i comparteixen coneixement, útil tant per a ells com per a l’Administració.

Cada xarxa social utilitza un llenguatge i unes formes de comunicació diferents, i és bàsic conèixer-les per a transmetre eficaçment el nostre missatge. Tot i això, hi ha uns quants factors comuns que, aplicats correctament, ens ajudaran a millorar els nostres textos a Internet:

  • els titulars han de ser descriptius i han d’incloure paraules clau perquè els motors de cerca les puguin localitzar;
  • els titulars totalment amb majúscula són més difícils de llegir i, en el context d’Internet, equivalen a cridar;
  • en la redacció, és preferible l’ús d’estructures senzilles, paràgrafs breus que continguin una sola idea i evitar frases subordinades;
  • cal no abusar dels tipus de lletra i utilitzar sempre els que estiguin disponibles a tots els ordinadors.

A l’hora d’adaptar un producte informàtic a la nostra llengua (el que es coneix per localització), també cal regir-se pels principis de claredat i formalitat, de manera que els usuaris no han de percebre que el text del programari és una traducció.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació