Llibre d’estil

Posició de l’adjectiu respecte al nom

L’adjectiu es pot situar a continuació del nom a què es refereix o bé precedir-lo, però la posició preferible és la de l’adjectiu a continuació del nom.

dimarts vinent, el mes entrant, el juny passat, la parada següent, un ajuntament exemplar, una sessió tensa

En certs casos, és evident que la posició de l’adjectiu modifica el sentit del sintagma.

 • un home pobre           un pobre home
  una certa confiança     una confiança certa
  els casos possibles      els possibles casos

Anteposat al nom, l’adjectiu en pot reforçar el valor.

 • una animada discussió = una discussió (molt) animada
  l’amable funcionària = una funcionària (molt) amable

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació