Llibre d’estil

Concordança entre el nom i el participi

Quan combinem elements masculins i femenins referits a un mateix verb, hem de respectar la concordança del participi amb els noms masculins, si n’hi ha. Si l’ordre no és un aspecte determinant en l’enumeració, pot resultar més còmode desplaçar els masculins a la posició més pròxima al participi.

 • Reclamen els ajuts i les subvencions ja concedits però encara no satisfets.
  Reclamen les subvencions i els ajuts ja concedits però encara no satisfets.
  Reclamen els ajuts i les subvencions ja concedides però encara no satisfetes.

  L’associació i el seu president van ser saludats per la diputada.

  El consell i la seva presidenta, acompanyats de l’alcalde, […]

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació