Llibre d’estil

Concordança entre el nom i l’adjectiu

 • L’adjectiu referit a dos o més noms de diferent gènere adopta la forma masculina plural.

protocols, codis i normes adequats

Si féssim concordar l’adjectiu amb el nom normes, els protocols i els codis, no serien adequats.

protocols, codis i normes adequades

Si l’ordre dels noms no és significatiu, pot resultar adequat desplaçar els masculins a la posició més pròxima a l’adjectiu.

normes, protocols i codis adequats

 • L’adjectiu que afecta dos noms singulars o més s’expressa en plural.

una associació i un centre cívic beneficiaris d’ajuts

 • Si un o més adjectius complementen un mateix nom, podem escriure el nom en plural per a evitar ser repetitius o bé escriure el nom en singular i repetir l’article davant de cada adjectiu.

 • la comunitat cristiana, la comunitat jueva i la comunitat musulmana
  les comunitats cristiana, jueva i musulmana
  la comunitat cristiana, la jueva i la musulmana

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació