Llibre d’estil

Les locucions copulatives ‘i també’, ‘com també’ i ‘així com’

Les locucions i també i com també tenen sentit copulatiu o continuatiu. La locució així com també és innecessària i redundant.

  • Hi van assistir l’alcalde i els regidors, com també un grup de veïns.
    Ha parlat de la pobresa i la desigualtat, i també de les distintes respostes que les societats hi han donat.
    Ha parlat de la pobresa i la desigualtat, així com també de les distintes respostes que les societats hi han donat.

La locució així com introdueix un element que entra en comparació amb un altre de posterior, en part de sentit oposat al primer.

Així com l’any passat van obrir un concurs públic, aquest any contractaran per adjudicació directa.

Si bé el diccionari també li atribueix el valor de i també, recomanem de no servir-nos-en, amb la finalitat d’evitar confusions.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació