Llibre d’estil

Generals

En general, el tractament de senyor i senyora i altres tractaments de cortesia sense entitat legal, com doctor, professor o mestre, s’escriuen sencers i amb minúscula.

 • la doctora Josefina Castellví
  el professor Martí Boada

Només s’escriuen amb majúscula si els abreugem o formen part d’una fórmula protocol·lària.

 • la Dra. Josefina Castellví
  el Prof. Martí Boada
  Il·lma. Sra. Núria Marín Martínez
  Il·lm. Sr. Rafael Ribó i Massó

Si ens adrecen simultàniament a persones que tenen tractament protocol·lari i a persones que no que en tenen, podem escriure tots els tractaments amb majúscula.

Hi intervindran l’Il·lustríssim Senyor Josep Mayoral i Antigas i el Senyor Jordi Soler i Insa.

Les formes tradicionals de respecte En/Na/N’ han deixat pas a la forma general i habitual senyor/senyora.

És del tot inadmissible l’acumulació de les formes Senyor En o Senyora Na, que combinen la forma tradicional de respecte amb el tractament general actual, segurament per imitació del castellà Señor Don i Señora Doña.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació