Llibre d’estil

Tots, tothom, qualsevol

Aquesta mena de quantificadors expressen indeterminació o vaguetat. Poden funcionar com a adjectius o com a pronoms, a excepció de tothom, que només funciona com a pronom.

 • Tots els convidats van saludar l’alcalde (adj.)
  Tots van saludar l’alcalde (pron.)
  Tothom va saludar l’alcalde (pron.)
  Qualsevol empleat us explicarà com heu d’emplenar la sol·licitud (adj.)
  Qualsevol us ho explicarà (pron.)

El plural de l’adjectiu qualsevol és qualssevol.

 • Ha dit que entrin dos representants qualssevol.
  Ha dit que entrin dos representants qualsevols.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació