Llibre d’estil

Criteris de redacció segons el tipus d’informació

Quan l’usuari dona instruccions a l’ordinador utilitzem el present d’imperatiu en segona persona del singular (que correspon al tractament de tu).

 • Ves a la pàgina següent
  Aneu a la pàgina següent
  Anar a la pàgina següent

En català no fem servir l’infinitiu per a indicar ordres, però sí que és una forma verbal adequada quan es tracta d’opcions disponibles o d’accions el subjecte de les quals no pot ser la màquina, sinó exclusivament l’usuari:

 • Personalitzar
  Cancel·lar
  Reiniciar
  Veure les descàrregues

Quan l’ordinador s’adreça a l’usuari la forma que utilitzem és l’imperatiu en segona persona del plural (que correspon al tractament de vós). Tot i això, d’acord amb la llengua oral, cal evitar sempre que es pugui l’ús explícit de la paraula vós.

 • Marqueu les opcions que us interessin
  Marca les opcions que t’interessin
  Marcar les opcions que interessin

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació