Llibre d’estil

Concordança entre l’article i el nom

En l’enumeració de noms que responen a conceptes o fets diversos, o bé posem l’article davant de cada nom, especialment si hi ha canvi de gènere o nombre, o bé l’ometem sempre.

Amb article

 • Estudi dels canvis, regulacions i adaptacions necessaris.
  Estudi dels canvis, les regulacions i les adaptacions necessaris.
   
 • Reclamen els ajuts i Ø subvencions.
  Reclamen els ajuts i les subvencions

Sense article

Aliments rics en fitonutrients, licopens i antocianines, com ara remolatxa, tomàquet, pebrot, poma vermella, cireres, maduixes, etcètera.

Si ens interessa ser concisos, és acceptable d’estalviar la repetició del segon article i els següents quan els noms tenen el mateix gènere i nombre.

Informe sobre les similituds i Ø divergències de la nova proposta.

Aquesta omissió també és acceptable quan l’article del primer té una forma en masculí.

Reclamen els ajuts, Ø subvencions i Ø préstecs.

Però no ho és, si l’article del primer nom té una forma en femení.

Reclamen les subvencions, Ø ajuts i Ø préstecs.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació