Llibre d’estil

Salutació

Triem la fórmula de salutació d’acord amb el grau de relació entre l’emissor i el destinatari, i el grau de formalitat del conjunt del text:

 • Senyor o Senyora correspon a una situació neutra. Respectuosa i atenta alhora, és la més general.
 • Distingit senyor o Distingida senyora correspon a una situació molt formal.
 • Benvolgut company/amic o Benvolguda companya/amiga correspon a situacions de franquesa i cordialitat.

Després de la fórmula de salutació s’hi posa una coma.

Il·lustríssim Senyor Alcalde,

El gènere masculí o femení de la salutació ha de concordar amb el destinatari. Si els destinataris són un col·lectiu que inclou homes i dones, la salutació ha de preveure totes dues possibilitats, separades per una coma.

 • Senyor, senyora,
  Distingit senyor, distingida senyora,
  Benvolgut company, benvolguda companya,

Hem d’evitar salutacions amb simples adjectius, com ara Benvolgut, benvolguda, i optar per la forma completa: Benvolgut company, benvolguda companya.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació