Llibre d’estil

Una eina a l’abast de tothom per a resoldre els dubtes lingüístics que ens plantegem a l’hora d’escriure.

Presentació

La cura per la llengua ha estat un element definidor de la tasca de la Diputació de Barcelona d’ençà que, el 1907, per iniciativa directa d’Enric Prat de la Riba, es va crear l’Institut d’Estudis Catalans.

És un fet que la Diputació de Barcelona ha tingut un paper actiu i rellevant durant les etapes de recuperació i normalització de la llengua catalana. I quan el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de normalització lingüística, el 1983, la Diputació va ser la primera Administració pública que s’hi va adherir i que va aplicar-ne decididament els principis.

Amb l’edició digital del Llibre d’estil de la Diputació de Barcelona continua vetllant pel bon ús de la llengua. I no és només per l’esperit de fidelitat al nostre patrimoni col·lectiu, sinó per la necessitat de cercar un llenguatge més planer que ens ajudi a explicar l’acció de govern, a recuperar i incrementar la confiança de la ciutadania a partir de la transparència administrativa i l’accés a la informació pública. La transparència ens obliga a una comunicació veraç, objectiva, comprensible i accessible i, per tant, a l’ús d’un llenguatge clar, precís i rigorós, que contribueixi a la credibilitat i l’eficàcia de les institucions. 

Amb el Llibre d’estil, la Diputació de Barcelona concreta i culmina de manera significativa els passos recents en el compromís inequívoc de la corporació amb la llengua catalana, amb l’objectiu de promoure’n el bon ús com a valor corporatiu i de responsabilitat social, i la ferma voluntat de reforçar el nostre treball quotidià com a institució supralocal i eina de servei públic.

 

Núria Marín Martínez
Presidenta de la Diputació de Barcelona

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació