Llibre d’estil

Una eina a l’abast de tothom per a resoldre els dubtes lingüístics que ens plantegem a l’hora d’escriure.

Nota preliminar

El 2016 es publica la primera edició del Llibre d’estil de la Diputació de Barcelona, que es comença a gestar uns anys abans.

Arran de l’actualització de les novetats ortogràfiques i gramaticals, i a proposta de l’Òrgan de Política Lingüística, la Presidència de la Diputació de Barcelona signa el Decret 5884/2017, de 8 de juny, que té per objecte promoure l’aplicació de les noves Ortografia catalana i Gramàtica de la llengua catalana a la Diputació de Barcelona, aprovades per l’Institut d’Estudis Catalans i que van entrar en vigor el 23 de novembre de 2016.

Ara, la Unitat Lingüística publica el Llibre d’estil de la Diputació de Barcelona en suport digital, que està en permanent revisió i ampliació per les necessitats de fixar criteris lingüístics i formals per a la tasca diària d’assessorament lingüístic, formació i revisió de textos que du a terme la Unitat.

Aquest llibre forma part dels recursos que ofereix la Unitat Lingüística perquè qualsevol manifestació comunicativa de la Diputació de Barcelona tingui la qualitat lingüística que s’espera d’una administració pública.

 

Anna Blanch Segura
Cap de la Unitat Lingüística de la Diputació de Barcelona

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació