Notícies

‘Negacionisme’, elegit neologisme de l’any 2021

Publicat el 21-12-2021

L’Observatori de Neologia del Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) han llançat per vuitè any consecutiu una crida oberta a participar en la tria del neologisme de l’any.

De la llista dels deu candidats d’enguany, negacionisme podcast s’han disputat el primer lloc durant tot el període de votació, però finalment ha estat negacionisme el neologisme que ha guanyat, només amb 21 vots més que podcastCisgènere i distòpic –a, en tercer i quart lloc, han obtingut més de mil vots. Antivacunes presencialitat, en cinquè i sisè lloc, han obtingut més del 8 % dels vots, i edatismedisfòbiacronificar monodosi han obtingut respectivament el 6,1 %, 4,5 %, 4,1 % i 3,8 % dels vots.

Així doncs, si la Secció Filològica de l’IEC ho considera oportú, la paraula negacionisme podria aparèixer aviat en el Diccionari de la llengua catalana, com ho han anat fent els neologismes guanyadors dels anys anteriors.

Font: Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació