El dimarts 22 de febrer, es va dur a terme la primera trobada del Pacte Nacional per la Llengua, un projecte de país que defineix la voluntat de tractar els temes relacionats amb el català d’una manera frontal, dialogant i adaptada als temps actuals, incloent-hi els màxims agents polítics i socials possibles.
El futur del català demana un debat constructiu perquè les bases lingüístiques del futur de Catalunya i de tota la comunitat lingüística siguin compartides tan àmpliament com sigui possible. Per aconseguir-ho, cal comptar amb la participació i el compromís de les forces polítiques, però també de les organitzacions, de les entitats i de tota la població. És en aquest context que es proposa l’assoliment d’un Pacte Nacional per la Llengua.
En aquesta trobada es va presentar l’informe acadèmic Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana, elaborat per set acadèmics de diverses universitats catalanes i de l’Institut d’Estudis Catalans. D’aquesta manera, es dona el tret de sortida al procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua adreçat a institucions, entitats i ciutadans, un procés de reflexió i debat per tal d’assolir el màxim consens possible que s’estendrà des del febrer fins al juliol. Un cop publicat l’informe acadèmic, s’organitzaran sessions de presentació arreu de Catalunya i també taules rodones sobre els diversos eixos que vertebraran el debat. Així mateix, es convidarà les entitats a organitzar conferències i activitats al voltant del procés participatiu.
Més informació: Secretaria de Política Lingüística