La consulta de la quinzena

Puc dir ‘jugar un paper’ en català?

Publicat el 25-10-2023

Aquesta expressió no la recull el Diccionari de la llengua catalana (DIEC); probablement és una traducció literal de l’anglès o del francès. En català, depenent del context, podem fer servir les fórmules tenir un paper, exercir un paper, fer un paper, representar un paper o desenvolupar un paper.

 • La delegada territorial va jugar un paper rellevant en el debat.
  La delegada territorial va tenir un paper rellevant en el debat.
 • Els responsables de recursos humans juguen un paper crucial en les empreses.
  Els responsables de recursos humans exerceixen un paper crucial en les empreses.
 • Les administracions locals juguen un paper decisiu en el territori.
  Les administracions locals desenvolupen un paper decisiu en el territori.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació