La consulta de la quinzena

Com he d’escriure el número de telèfon?

Publicat el 24-10-2018

La incorporació del prefix provincial als números de telèfon, el juliol de 1998, va generar dubtes sobre com s’havien d’escriure i de dir els nous números telefònics. Si són de nou xifres, han de dur un espai cada tres xifres i no hi posem punt perquè la xifra no expressa una quantitat, sinó un element concret d’una sèrie:

  • 900 900 020
    934 022 222

L’extensió, si n’hi ha, s’escriu darrere el número de telèfon, preferiblement entre parèntesis i precedida de la paraula extensió o de l’abreviatura ext.

  • 934 022 222 (extensió 2074)
    934 022 222 (ext. 2074)

Quan informem del nostre número de telèfon a algú d’un país estranger, recomanem escriure el prefix de l’Estat espanyol entre parèntesis:

  • (34) 934 022 222

Cal aplicar el criteri de coherència i utilitzar el mateix sistema per a tots els telèfons que apareguin dins d’un mateix text i dins de tots els textos d’una mateixa institució.

Vegeu què en diem a l’apartat «Telèfon, adreça electrònica i adreça web» del Llibre d’estil de la Diputació de Barcelona.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació