La consulta de la quinzena

Cal fer servir la majúscula per escriure els dies internacionals i mundials?

Publicat el 08-02-2024

Els dies internacionals i mundials formen part del grup de festivitats cíviques, religioses i polítiques, i cal escriure amb majúscula inicial tots els elements que en formen part, tret d’articles i preposicions.

 • Dia Internacional del Voluntariat
  Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
  Dia Mundial contra el Càncer
  Dia Mundial dels Aiguamolls

Si voleu ampliar la informació sobre l’ús de les majúscules i les minúscules en el nom de les coses, podeu consultar l’apartat corresponent del Llibre d’estil de la Diputació de Barcelona.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació