La consulta de la quinzena

Puc dir ‘mecanitzar un permís’?

Publicat el 04-12-2023

El verb mecanitzar significa ‘fer esdevenir mecànic (un procés, una operació, un instrument, etc.)’.

El podem fer servir quan un organisme, un servei d’informàtica, etc. dissenya o crea una aplicació informàtica que simplifiqui el procés de recollida de dades.

L’hospital ha aconseguit mecanitzar la dispensació intrahospitalària dels medicaments.

Ara bé, si ens referim al fet d’entrar en una aplicació informàtica per registrar-hi una dada, el verb que hem d’usar és introduir.

 • Per justificar aquest permís, cal mecanitzar-lo a l’Espai personal de la Intradiba.
  Per justificar aquest permís, cal introduir-lo a l’Espai personal de la Intradiba.
   
 • Ja no cal mecanitzar la baixa o l’alta a l’Espai personal de la Intradiba.
  Ja no cal introduir la baixa o l’alta a l’Espai personal de la Intradiba.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació