La consulta de la quinzena

Com hem de dir en català ‘dock station’?

Publicat el 22-11-2023

El terme anglès dock station (o docking station) té l’equivalent en català de estació d’acoblament, i és la base a la qual es connecta un ordinador portàtil perquè es pugui utilitzar amb els mateixos recursos que un ordinador de sobretaula.

Com en molts altres casos, no cal fer servir l’anglicisme, que no és més precís que el terme en català.

 • L’ordinador portàtil es pot connectar als perifèrics de les oficines corporatives mitjançant la dock station.
  L’ordinador portàtil es pot connectar als perifèrics de les oficines corporatives mitjançant l’estació d’acoblament.
   
 • Podem connectar el monitor, el teclat, el ratolí i el connector de la xarxa a la docking station.
  Podem connectar el monitor, el teclat, el ratolí i el connector de la xarxa a l’estació d’acoblament.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
 • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació