La consulta de la quinzena

Com es diu ‘pantallazo’ en català?

Publicat el 27-09-2023

En català, hem de fer servir captura de pantalla per referir-nos a la còpia del contingut que es veu a la pantalla d’un ordinador, un telèfon intel·ligent o una tauleta en un moment determinat, amb l’objectiu d’imprimir-la o d’utilitzar-la posteriorment.

  • Si voleu fer un pantallazo a l’ordinador, premeu la tecla Impr Pant.
    Si voleu fer una captura de pantalla a l’ordinador, premeu la tecla Impr Pant.

A vegades, si el context ens permet entendre a què fa referència, també és possible fer servir només captura.

El missatge d’error que sortia en iniciar el programa ja el vam enviar per correu; en vam fer una captura.

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per a protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes galetes (cookies) al web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les quals no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de galetes durant trenta dies per a millorar l’experiència de navegació. (Recordeu que podeu eliminar les galetes del vostre navegador.)
  • De tercers per a mostrar-vos informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. En accedir a aquests llocs web, podreu decidir si accepteu o no les seves polítiques de privacitat i de galetes.

Més informació