Nova infografia del TERMCAT sobre ocells marins

El TERMCAT ha publicat la infografia interactiva Ocells marins: un tresor en perill, que dona el protagonisme al grup d'ocells més amenaçat del planeta i amb més problemes de conservació.

La infografia recull 12 espècies d'ocells, d'ordres i famílies diverses, que viuen adaptats al medi marí, i que  destaquen perquè representen espècies emblemàtiques, com ara el mascarell o l’ocell de tempesta, o per l’estat de conservació en què estan catalogades actualment, com ara la baldriga balear, endèmica de les illes Balears, i el fumarell negre, en perill d’extinció; la baldriga mediterrània, el corb marí emplomallat o la gavina corsa, considerades espècies vulnerables, o el gavot, catalogada com espècie quasi amenaçada.

Cada il·lustració inclou enllaços a les fitxes del Diccionari dels ocells del món, on es pot consultar la informació terminològica disponible de cadascuna de les espècies. Aquesta obra, elaborada per la Fundació Barcelona Zoo, l'Institut Català d'Ornitologia i el TERMCAT, i actualment en curs, permet la consulta de 7.379 fitxes terminològiques corresponents a totes les espècies d'ocells no passeriformes i a les espècies de 74 famílies d'ocells passeriformes.

Com a material de referència sobre les denominacions d'ocells, també es pot consultar la infografia Ocells no passeriformes, sobre la classificació taxonòmica d’aquest grup d'ocells, i els Criteris per a la denominació catalana d'ocells, aprovats pel Consell Supervisor el desembre de 2016, que ofereixen les recomanacions per a la creació de nous noms d'espècies d'ocells en català.

Font: TERMCAT