Nou diccionari de locucions i expressions llatines de l’àmbit parlamentari

El TERMCAT ha publicat el Diccionari de locucions i expressions llatines de l'àmbit parlamentari, elaborat pel Departament d'Assessorament Lingüístic del Parlament de Catalunya.

El recull aplega 213 locucions i expressions llatines, les més habituals i conegudes en el llenguatge jurídic i parlamentari. Cada entrada inclou una o més denominacions llatines, equivalents en català i en castellà, el significat literal de la denominació, una nota que explica l'ús actual de la locució i exemples extrets de textos, intervencions i discursos de l'àmbit del Parlament. Igualment, s'indica quins llatinismes ja tenen entrada en el Diccionari de la llengua catalana, de l'Institut d’Estudis Catalans, com a denominacions catalanes.

Aquest diccionari dona pautes tant per a la llengua escrita com per a la llengua oral, amb la finalitat que sigui una guia pràctica de consulta per al personal de l'Administració parlamentària i l'Administració de justícia, els representants polítics, els tècnics que els assessoren i que en revisen els textos, docents i estudiants de dret i altres disciplines, com les ciències polítiques o els estudis lingüístics en general, relacionades amb la tasca parlamentària, i el públic en general.

Font: TERMCAT / Parlament de Catalunya

1
Categories:
terminologia