Dia Mundial de la Diabetis

El 14 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Diabetis. Aprofitem aquesta commemoració per parlar-vos del Diccionari de malalties metabòliques: Obesitat i diabetis, elaborat pel TERMCAT.

El Dia Mundial de la Diabetis va ser creat el 1991 per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Federació Internacional de la Diabetis amb l'objectiu de donar a conèixer la diabetis i sensibilitzar la societat envers aquesta malaltia, i es va convertir en un dia oficial el 2006 amb l'aprovació de la Resolució 61/225 de les Nacions Unides. Se celebra cada any el 14 de novembre, aniversari del naixement de Sir Frederick Banting, que va descobrir la insulina juntament amb Charles Best el 1922.

El Diccionari de malalties metabòliques: Obesitat i diabetis conté 183 termes relacionats amb aquestes malalties. El diccionari vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que facin servir els termes relacionats amb la diabetis i l'obesitat, especialment en àmbits de divulgació però també en àmbits acadèmics.

Font: TERMCAT