La selectivitat: un escull abans de la universitat

Aquesta setmana, un bon nombre d'estudiants catalans s'enfronten a l'últim escull abans d'entrar a la universitat: la selectivitat. De fet, l'entrada corresponent a aquest concepte del Diccionari d'educació té com a denominació principal la forma completa prova d'accés a la universitat, amb la coneguda sigla PAU. A la mateixa entrada es poden trobar els sinònims complementaris prova de selectivitat i selectivitat.
Com saben prou bé els estudiants que aquests dies s'hi presenten, la selectivitat consta d’exàmens de diverses matèries, i per això és freqüent referir-s'hi en plural (les proves d'accés a la universitat, les PAU, les proves de selectivitat).
Aquest any, la situació sociosanitària fa que la selectivitat sigui ben especial: més seus d'examen, més dies d'examen, unes dates molt més endarrerides del que és habitual... Sigui com sigui, esperem que vagi molt bé a tots els qui s'hi presenten.
I us convidem a consultar aquest terme, i altres termes de l'àmbit, al Diccionari d'educació, disponible en línia, on podreu veure la definició de cada concepte i els equivalents en castellà, anglès i francès.
Font: TERMCAT