El «Diccionari de relacions internacionals»

L'abril del 2019 es va presentar un dels treballs més importants en dos àmbits que fins ara mai havien estat explorats de manera global i conjunta: les relacions internacionals i la seva translació terminològica al català. Aquest treball, intens i innovador a la vegada, ha donat com a fruit el Diccionari de relacions internacionals, una eina impulsada pel Centre de Terminologia TERMCAT i el Govern d'Andorra.

El diccionari, que aplega més de 1.300 termes, disponible en paper i també en línia, s'ha concebut com una eina eminentment pràctica per resoldre els dubtes terminològics del públic en general, siguin professionals de l'àmbit o del món acadèmic. Així, a més de la definició, s'hi troba la denominació catalana i els sinònims, si n'hi ha, i les formes equivalents en castellà, francès i anglès. A més, la complexitat de molts dels conceptes fa que en molts casos les definicions estiguin completades amb notes conceptuals, exemplificadores, relacionals o lingüístiques que amplien la informació i hi aporten matisos.

Roser Serra i Débora Miralles, del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, han escrit un article a la Revista de llengua i dret sobre aquest diccionari. El podeu llegir aquí.

Fonts: TERMCAT Revista de llengua i dret

1
Categories:
terminologia