Cassolada, neologisme del 2017

«Cassolada» ha estat elegit neologisme de l’any 2017 en la quarta crida oberta a la participació ciutadana que fan conjuntament l’Observatori de Neologia de la UPF i l’Institut d’Estudis Catalans en què han participat 5.600 persones.

La paraula cassolada, en el sentit de ‘menjar que s’ha cuinat d’un cop en una cassola’ ja figura en el Diccionari de la llengua catalana, però és el nou sentit de ‘protesta col·lectiva en la qual es fa soroll amb cassoles’ que ara podria entrar-hi si l’Institut d’Estudis Catalans ho considera oportú.

La paraula guanyadora del neologisme de l’any 2017 ha estat cassolada (23,8%). El segon lloc ha estat per a fer pinya (17,6%) i també han rebut molts vots els candidats següents: feminicidi (13 %); transgènere (12,3 %); micromasclisme  (9,8 %) i sobiranisme (9 %). Els altres candidats han obtingut menys del 5 % dels vots: gentrificació (4,9 %), judicialitzar (4 %), hiperventilar (3,2 %) i turismofòbia (2,4 %).