terminologia

«Terminologia de l'atenció a la salut mental i a les addiccions»

El Departament de Salut i el TERMCAT acaben de publicar la Terminologia de l'atenció a la salut mental i a les addiccions. 

«Criptomonedes: termes clau», nova infografia interactiva del TERMCAT

Criptomonedes: termes clau és la nova infografia interactiva publicada pel TERMCAT i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Per què parlem de 'teletreball' i no de 'telefeina'?

El teletreball és una de les mesures de flexibilitat laboral que algunes organitzacions, com a conseqüència de l'extensió del coronavirus, estan aplicant durant aquests dies de confinament de la població arreu del territori.

'Any de traspàs', 'any bixest' o 'any bissextil'?

Les denominacions any de traspàsany bixest i any bissextil són les que recull el diccionari normatiu per a designar els anys que tenen 366 dies civils.

Ja es pot escollir el neologisme del 2019

L'Observatori de Neologia (OBNEO) de la Universitat Pompeu Fabra i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) fan una crida oberta a participar en la tria del neologisme del 2019, en la línia d'iniciatives anàlogues que duen a terme diverses institucions, editorials i diaris per a nombroses llengües.

Hem actualitzat la selecció de reculls lèxics per àmbits d'actuació

Hem actualitzat la selecció de reculls lèxics per àmbits d'actuació de la Diputació de Barcelona feta a partir de la col·lecció de diccionaris especialitzats del TERMCAT.

Dia Internacional dels Infants

Coincidint amb el Dia Internacional dels Infants, el TERMCAT ha publicat la Terminologia dels drets de l'infant juntament amb una infografia interactiva amb les 42 entrades basades en el text de la Convenció sobre els Drets de l'Infant adoptada per l'Assemblea Genera

El «Diccionari de relacions internacionals»

L'abril del 2019 es va presentar un dels treballs més importants en dos àmbits que fins ara mai havien estat explorats de manera global i conjunta: les relacions internacionals i la seva translació terminològica al català.

«Aparat elèctric», un terme per a un dia de tempesta

Quan sentim o llegim que una tempesta va acompanyada de fort aparat elèctric fàcilment ens podem esverar per l’ús en català del mot aparat, pensant que és un nom incorrecte,

Terme de la setmana: cop de calor

El TERMCAT ens proposa com a terme de la setmana cop de calor, un terme que l’actualitat informativa fa present cíclicament. En aquest cas, el sentim associat a períodes com l’actual, en què les temperatures es disparen.