Diputació de Barcelona

Hem actualitzat la selecció de reculls lèxics per àmbits d'actuació

Hem actualitzat la selecció de reculls lèxics per àmbits d'actuació de la Diputació de Barcelona feta a partir de la col·lecció de diccionaris especialitzats del TERMCAT.

Nova norma UNE gràcies al conveni entre la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya

Gràcies al conveni entre la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Política Lingüística, per a fomentar l'ús del català en el món empresarial, s'ha publicat la UNE 54100-10:2013 Indústries gràfiques. Vocabulari.

Actualitzada la «Terminologia de gestió de la qualitat»

S’ha publicat en línia la segona edició actualitzada de la Terminologia de gestió de la qualitat, que ha estat coordinada pel TERMCAT en el marc de Realiter, una xarxa de professionals i organismes que té com a objectiu fomentar l’activitat terminològica en llengües romàniques.

L'exposició «Brossa polièdric» arriba a les biblioteques

La vida i l'obra del poeta, dramaturg i artista escènic Joan Brossa es pot veure a l'exposició divulgativa «Brossa polièdric» a la Biblioteca Josep Mas Carreras de Navàs, del 28 de gener al 28 de febrer.

La Diputació de Barcelona dona suport a la normalització de la llengua catalana

Seguint el conveni firmat entre la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per a fomentar l'ús del català en el món empresarial, el TERMCAT ha traduït al català la Norma UNE-ISO 23081-1:2018 Informació i documentació. Processos de gestió documental. Metadades de gestió documental.

Pompeu Fabra: jugada mestra!

Dins dels actes de commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, demà 18 de setembre de 2018, a les 18 h, al vestíbul de l'edifici de Can Serra, seu de la Diputació de Barcelona (rambla de Catalunya, 126), podeu assistir al monòleg teatralitzat d'Òscar Intente: Pompeu Fabra: jugada mestra!

La Diputació de Barcelona fa possible la versió en català de les normes ISO

En el marc del conveni entre la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Centre de Terminologia TERMCAT ha elaborat la versió catalana de les normes tècniques UNE-ISO 15489-1:2016 Informació i documentació. Gestió documental. Part 1: Conceptes i principis i UNE 166008:2012 Gestió de l’R+D+I.

«Pompeu Fabra. Una llengua completa» fins al 28 de setembre

Podeu visitar l'exposició «Pompeu Fabra. Una llengua completa» fins al 28 de setembre, de dilluns a divendres, de 10 h a 20 h al vestíbul de Can Serra (rambla de Catalunya, 126. Barcelona).

Continguts de l'exposició

Exposició «Pompeu Fabra. Una llengua completa»

La Diputació de Barcelona col·labora en l'exposició «Pompeu Fabra. Una llengua completa», que presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball.

Més coneixement de català al sector empresarial gràcies al conveni amb la Diputació de Barcelona

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha impartit 1.134 hores de formació en català en 70 cursos a més de 1.000 inscrits a través dels centres de promoció econòmica locals en el marc d'un conveni de col·laboració per al foment de l'ús de la llengua catalana entre el Departament de Cultura, a través la Direcció General de Política Lingüística, i la Diputació de Barcelona.