campanyes

Torna el neologisme de l'any

L'Observatori de Neologia i l'Institut d'Estudis Catalans engeguen novament la campanya del neologisme de l'any.

Podeu votar a partir d'avui, 3 de desembre, fins al 17 de desembre a neologisme.cat.

Optimot: 10 anys i 100 milions de consultes

L'Optimot, el servei de consultes lingüístiques sobre la llengua catalana que ofereix la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Catalans i del TERMCAT, celebra que fa deu anys que es va posar en funcionament.

10 d'octubre - Dia Mundial de la Salut Mental

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) proposa que el dia 10 d'octubre de cada any se celebri el Dia Mundial de la Salut Mental.

Els camins escolars

Aprofitant que som a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, compartim el #termedelasetmana del TERMCAT: camí escolar.

Fes-te de la Llengua

El 19 d'octubre, els jardins del Palau Robert de Barcelona acolliran la I Festa «Fes-te de la Llengua», organitzada per la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans.

Passatemps sobre Pompeu Fabra

La Direcció General de Política Lingüística ha editat en format digital tres quaderns de passatemps que tenen com a tema la vida i l'obra de Pompeu Fabra. Es tracta d'un material didàctic que pretén fer conèixer Fabra d'una forma lúdica al públic en general i que s'inscriuen en el marc de la commemoració de l'Any Fabra.

Les 10 paraules més boniques del català

El projecte Terra de Llengües (Lân fan taal) té com a element central el Pavelló de les Llengües (Talepaviljoen), en el qual les comunitats lingüístiques petites i mitjanes d'Europa i la seva cultura són les protagonistes. En aquest espai, s'exposaran les 10 paraules més boniques d’idiomes diversos.

Política Lingüística organitza un macrocicle de conferències sobre Pompeu Fabra

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, d’ajuntaments i d’entitats d'arreu de Catalunya organitza les Conferències Fabra, que divulgaran la figura i l'obra de Pompeu Fabra amb motiu de l’Any Fabra.

'Tant de gust… Senyor Fabra', una obra de lectura fàcil per a difondre la figura i l’obra de Pompeu Fabra

Les Publicacions de l’Abadia de Montserrat en col·laboració amb l’Associació Lectura Fàcil i amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística han publicat el llibre Tant de gust... Senyor Fabra.

«Clic a Fabra», un curs en línia sobre Pompeu Fabra

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha creat el curs en línia sobre Pompeu Fabra Clic a Fabra, amb continguts que permeten conèixer de manera lúdica la figura i l'obra del gramàtic català.