assessorament lingüístic

Terme de la setmana: cop de calor

El TERMCAT ens proposa com a terme de la setmana cop de calor, un terme que l’actualitat informativa fa present cíclicament. En aquest cas, el sentim associat a períodes com l’actual, en què les temperatures es disparen.

Dia del Punt Volat

Reproduïm l'article de Màrius Serra, publicat ahir, 23 de gener, a La Vanguardia sobre el punt volat de la ela geminada.

L''Ortografia catalana', el 7 de juny a les llibreries

Ja es pot consultar i descarregar del web de l'IEC la versió digital definitiva de l'Ortografia catalana, que substitueix el text que hi figurava des del 25 d’octubre de 2016 i que estava pendent del procés final de supervisió i edició. La versió impresa en paper estarà enllestida el 19 de maig, i podrà trobar-se a la venda a les llibreries a partir del 7 de juny.

Dia del punt volat


 

Un grup d'amics interessats per la llengua catalana ha creat el Dia del punt volat, que celebren avui, 24 de gener.

Al seu blog (https://diadelpuntvolat.wordpress.com/) ens expliquen per què celebren aquest dia:

Presentació del «Llibre d'estil de la Diputació de Barcelona»

El proppassat 30 de novembre es va presentar el Llibre d'estil de la Diputació de Barcelona. Hi intervingueren en l'acta Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; Joandomènech Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Lluïsa Tena, coordinadora de la publicació, i Josep M. Mestres, cap del Servei de Correcció Lingüística de l'Institut d'Estudis Catalans.

En el vídeo següent teniu un extracte de la presentació:

Retrucs: noves eines, nous trucs

La unitat d’Assessorament Lingüístic i Terminologia dels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona us ofereix Retrucs, un blog que pretén fer difusió d’eines i trucs que poden ser útils per facilitar l’edició, redacció, traducció i verificació ortogràfica de documents i textos. És la continuació del blog Un tip de trucs i, per això, hi podeu trobar la majoria d’apunts que s’hi van publicar.