Any Fabra

Encara queden entrades per al primer joc d'escapada sobre llengua catalana

El 18 de novembre es va presentar A l'ombra de sant Pau, el primer joc d'escapada que té la llengua catalana i Pompeu Fabra com a fils conductors.

El butlletí '"InfoMigjorn" homenatja Fabra

El butlletí digital InfoMigjorn ofereix en obert el número especial dedicat al treball «Pompeu Fabra (1868-1948)», que forma part de l'apartat «Els mestres recordats» del llibre Lleures i converses d'un filòleg de Joan Coromines publicat pel Club Editor l'any 1971.

Pompeu Fabra: jugada mestra!

Dins dels actes de commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana, demà 18 de setembre de 2018, a les 18 h, al vestíbul de l'edifici de Can Serra, seu de la Diputació de Barcelona (rambla de Catalunya, 126), podeu assistir al monòleg teatralitzat d'Òscar Intente: Pompeu Fabra: jugada mestra!

Exposició sobre Pompeu Fabra a la Universitat de Barcelona

«Pompeu Fabra i la Universitat»

Del 18 de setembre al 22 d'octubre de 2018

«Pompeu Fabra. Una llengua completa» fins al 28 de setembre

Podeu visitar l'exposició «Pompeu Fabra. Una llengua completa» fins al 28 de setembre, de dilluns a divendres, de 10 h a 20 h al vestíbul de Can Serra (rambla de Catalunya, 126. Barcelona).

Continguts de l'exposició

Passatemps sobre Pompeu Fabra

La Direcció General de Política Lingüística ha editat en format digital tres quaderns de passatemps que tenen com a tema la vida i l'obra de Pompeu Fabra. Es tracta d'un material didàctic que pretén fer conèixer Fabra d'una forma lúdica al públic en general i que s'inscriuen en el marc de la commemoració de l'Any Fabra.

Exposició «Pompeu Fabra. Una llengua completa»

La Diputació de Barcelona col·labora en l'exposició «Pompeu Fabra. Una llengua completa», que presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball.

La Universitat de Barcelona llença un concurs sobre la vida i obra de Fabra

Ahir, 4 d’abril, va arrencar l'enFABRAts, un concurs dels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona engegat amb motiu de la commemoració de l'Any Fabra 2018. A través de preguntes tancades que cerquen el joc i l'humor, el concurs donarà a conèixer detalls i curiositats de la vida i obra del Mestre ordenador de la llengua catalana.