administració pública

La Secció Filològia de l’IEC actualitza la «Gramàtica essencial en línia»

La Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC), disponible en línia des del gener i que ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ja disposa d’un cercador que permet fer cerques de mots i cadenes de mots, segons ha anunciat la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Actualitzada la «Terminologia de gestió de la qualitat»

S’ha publicat en línia la segona edició actualitzada de la Terminologia de gestió de la qualitat, que ha estat coordinada pel TERMCAT en el marc de Realiter, una xarxa de professionals i organismes que té com a objectiu fomentar l’activitat terminològica en llengües romàniques.

Terminologia de les TIC, nou portal temàtic

El TERMCAT ha posat en marxa el portal temàtic Terminologia de les TIC, on trobem un cercador de termes, apunts, notícies, diccionaris en linia, criteris...; tots els recursos que el TERMCAT posa a disposició pública en relació amb la terminologia de les tecnologies de la informació i la comunicació.

De què es parlarà al Mobile World Congress?

Amb motiu de l’edició de 2019 del Mobile World Congress (MWC), el TERMCAT repassa la terminologia tecnològica que més s’utilitzarà en les comunicacions d’aquest esdeveniment.

Dues normes tècniques dedicades a l'àmbit de l'empresa traduïdes al català

En el marc de l'acord establert amb l'Associació Espanyola de Normalització UNE i amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Centre de Terminologia TERMCAT ha elaborat la versió catalana de dues normes tècniques.

L'«Informe de Política Lingüística de 2017»

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha publicat l'Informe de Política Lingüística 2017, que fa palès que l'extensió del coneixement de català entre la població adulta immigrada és, segurament, el repte amb més transcendència que té la llengua catalana.

'Tant de gust… Senyor Fabra', una obra de lectura fàcil per a difondre la figura i l’obra de Pompeu Fabra

Les Publicacions de l’Abadia de Montserrat en col·laboració amb l’Associació Lectura Fàcil i amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística han publicat el llibre Tant de gust... Senyor Fabra.

El TERMCAT tradueix al català la Norma ISO 27001

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Centre de Terminologia TERMCAT ha elaborat la versió catalana de la norma de certificació UNE-EN ISO/IEC 27001:2017 Tecnologies de la informació. Tècniques de seguretat. Sistemes de gestió de seguretat de la informació.

Més coneixement de català al sector empresarial gràcies al conveni amb la Diputació de Barcelona

El Consorci per a la Normalització Lingüística ha impartit 1.134 hores de formació en català en 70 cursos a més de 1.000 inscrits a través dels centres de promoció econòmica locals en el marc d'un conveni de col·laboració per al foment de l'ús de la llengua catalana entre el Departament de Cultura, a través la Direcció General de Política Lingüística, i la Diputació de Barcelona.

La Direcció General de Política Lingüística duplica l'oferta de Dictats en línia amb un centenar de textos nous

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha ampliat la pàgina web de Dictats en línia amb 97 nous dictats dels diversos nivells que es proposen facilitar el coneixem