Destacats

Nou joc interactiu per a detectar i evitar manlleus innecessaris

«Com ho diries en català?» és el nou joc interactiu sobre manlleus innecessaris, una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració del

Nova norma UNE gràcies al conveni entre la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya

Gràcies al conveni entre la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Política Lingüística, el TERMCAT ha traduït la norma UNE-EN ISO/IEC 27000:2019 Tecnologies de la informació. Tècniques de seguretat.

Rastreig de contactes

L'actualitat ens acosta al terme rastreig de contactes.

Activitats per a commemorar l'Any Joan Perucho

Enguany es commemora el 100è aniversari del naixement d'un dels escriptors més destacats de la literatura catalana del segle XX, Joan Perucho (Barcelona, 1920-2003). Va començar sent poeta, però més endavant va ser narrador, novel·lista, crític d'art i autor de llibres de gastronomia, d'assaig i de viatges.

Com es diu en català 'Fab Lab'?

La forma Fab Lab és l'acrònim de fabrication laboratory, nom propi d'un programa de recerca creat pel professor Neil Gershenfeld de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT)

El 'Diccionari de mobilitat sostenible' en línia

El TERMCAT publica en línia una primera entrega del Diccionari de mobilitat sostenible, elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

La consulta de la quinzena: «Com abreujo el nom 'Maria': 'Mª', 'M.' o 'Ma.'?»

L'abreviatura de l'antropònim Maria és M. Cal escriure només la lletra inicial, seguida d'un punt i de l'espai corresponent.

Nota de llengua 76. Quan el 'no' no cal

En català, l'ordre habitual de les frases negatives situa el no davant del verb i els quantificadors negatius (ningúmaienlloccapgensni, etcètera), darrere.

La selectivitat: un escull abans de la universitat

Aquesta setmana, un bon nombre d'estudiants catalans s'enfronten a l'últim escull abans d'entrar a la universitat: la selectivitat.