Avui s'estrena 'El llenguado'

Avui, dimecres 15 de gener a les 22.35 h, s'estrena a TV3 El llenguado, una sèrie divulgativa —de vegades amb to humorístic— que presenten l'actriu i cantant Yolanda Sey, i l'actor i músic Guillem Albà. Al llarg de deu capítols de 45 minuts es tractaran qüestions sobre el català que es parla avui i es recorreran els territoris de tot l'àmbit lingüístic amb la intenció de retratar la diversitat i la riquesa de la llengua. Al programa hi intervindrà breument la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

El llenguado està assessorat pel lingüista i escriptor Pau Vidal. Els presentadors, en el rol d'investigadors no experts i plens de curiositat, troben centenars de parlants arreu del territori i busquen les formes pròpies i populars de parlar i anomenar les coses. També plantegen preguntes sobre la llengua, i entrevisten experts com Jordi Badia, Teresa Cabré, Magí Camps, Bernat Joan, Carme Junyent, Eulàlia Lledó, Xavier Mas Craviotto, Marina Massaguer, Pere Navarro, Neus Nogué, Albert Pla i Albert Rossich.

Hi destaca també la participació de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, amb un apartat en què l'equip de l'Optimot busca solucions i alternatives imaginatives als dubtes lingüístics.