Prop de 200 nous termes catalans publicats al «Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya»

Han sortit publicats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (núm. 7280, del 4 de gener de 2017) prop de 200 nous termes catalans normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT entre el tercer quadrimestre de 2015 i el segon quadrimestre de 2016.

L’àmbit de la mobilitat és el més destacat, amb més de cinquanta termes, entre d’altres, aparcabicicletesàrea de servei per a ciclistes o biciestacióbicicleta d’enllaç (denominació alternativa a l’anglès bike and ride), bus exprés o autobús d’altes prestacionscamí escolar o itinerari escolarcamí pedalablecarrer de convivènciamobilitat obligadamobilitat ocupacionalmobilitat pendular, etc.

De la terminologia normalitzada pertanyent als àmbits econòmic i jurídic, cal destacar la vintena de termes sobre finançament alternatiu, és a dir, sobre instruments financers i serveis destinats a la provisió de capital per vies diferents de les de la banca: acceleradoracapital llavorclàusula de recuperacióincubadoraopció cadellpublicitat per capitalserveis per capital, etc.

I també tenen un pes important els termes de migracions (irregularitat sobrevingudamigració forçadamigrantmigrant en situació de bloqueigprincipi de no-devolucióreassentamentrefugiat in situretorn voluntari, etc.).

Més informació: http://www.termcat.cat/ca/Actualitat/Noticies/929/ i http://www.cicac.cat/2017/01/nous-termes-catalans-lambit-dret-leconomia/